April 22, 2016

Čizkejk u teglicima sa prelivom od narandži




Nedostaje mi blog, i pisanje i priprema recepata. Najviše mi nedostaje ono vreme provedeno iza fotoaparata. Stalno obećavam sebi da ću se bolje organizovati, da ću uveče ostajati duže budna, dani su sada duži....nadam se da ću ubuduće bolje ispunjavati ta obećanja. Ako razmišljate da se upustite u pisanje bloga o hrani predlažem da svratite kod Maje i informišete se malo o tome, a možda nešto i dobijete. Maja na svom G+ profilu ima i dobar muzički izbor i često se tamo nadjem. Danas slušam Oružjem Protivu Otmičara. Moji Zrenjaninci. Jedna od stvari koja mi jako nedostaje ovde su odlične rok svirke na kojima se sluša dobra muzika i đuska sa prijateljima.... Majo nadam se da ćemo uskoro zajednio đuskati na OPO-ovoj svirci!
Uf.
Odoh sada da bicikliram..... ---------------------------------------------------------------------------------------

Čizkejk u teglicima sa prelivom od narandži
(koji se ne peče)

za 6 do 8 teglica

podloga

200 g  keksa, Petit beurre
70 g putera
1 kašičica meda (opciono)

krem

300 ml slatke pavlake
300 g krem sira
1 kašika meda
1  kesica burbon vanil šećera ili vanila ekstrakt
 preliv od narandži
4 velike narandže
med po ukusu
3/8 želatina

300 ml slatke pavlake
malo mrvljenog keksa i seckanih badema



Izblendirajte narandže, sipajte ih u šerpicu, pa dodajte med po ukusu i u zavisnosti od toga koliko su narandže slatke, kuvajte oko 5 minuta nakon što su proključale. Jednu kesitcu želatina pripremite prema uputstvu sa kesice. Sklonite šerpicu sa narandžama sa ringle i ostavite da se smesa malo prohladi. Od rastopljenog želatina odvojite 3/8 (malo manje od pola)  i dodajte narandžama. Dobro promešajte i opstavite da se smesa ohladi i stegne. Ako volite čvršće prelive slobodno stavite više želatina, ja sam želela da mi preliv bude malo tečniji.
Sameljite keks u seckalici, otopite puter i pomešajte sa keksom.
Rasporedte keks u teglice.
Miksirajte  slatku pavlakudok se ne napravi  šlag, pa joj postepeno dodajte krem sir, na kraju stavite med i vanilu pa miksirajte jos malo.  Zatim rasporedite krem u teglice. Prelite sa ohlađenin prelivom od narandže.
Po želji možete i gore staviti slatku pavlaku i sve posuti sa ma malo mrvljenog keksa i seckanim bademima. 

Recept objavljen u Mezze-u, potražite još super recepata za Čizkejk!


Pin It Now!

3 comments:

  1. [par meseci kasnije...]

    Iako izgleda predivno, čizkejk moram da preskočim, al' OPO svirke pratim, pa kad dođeš, možda uspemo da ulovimo neku :)

    p.s.
    Sanjaaaaa, ajde dođiiiii! :)

    ReplyDelete
  2. Predivno! Uvek za dobar cheese cake!

    ReplyDelete