March 22, 2010

Piletina sa crvenim grejfrutom




Nakupili su mi se recepti a ja nikako da sednem da sve to lepo upakujem i stavim ovde....uvek bi mi nesto drugo iskrslo. Posle nekog vremena sam shvatila da izbegavam pisanje postova i zapitala sam se zasto. Odgovor je da nisam bas najzadovoljnija kvalitetom svojih fotografija i izuzetno mi je tesko da odredim tacne  kolicine sastojaka posto sam od onih koji kuvaju otprilike i po osecaju...

No  trudim se....

Evo ga



Sastojci:

2 bataka sa karabatkom
2 krilca
1 i 1/2 crvenog grejpa
sok jedne polovine limuna
2 kaiscice sarenog bibera
1 kasicica meda
1 kasicica smedjeg secera
So i vegeta

Iscediti jedan grejp i pola limuna pa sok sipati u vecu posudu, zatim dodati med i secer i mesati dok se ne rastope. Usitniti sareni biber (ne samleti) pa ga utrljati u meso zajedno sa solju, tako pripremljeno meso staviti u posudu sa sokom od grejpa i ostaviti u frizider na sat dva da odstoji. Nakon toga ocediti meso i zapeci u tiganju na malo ulja pa dodati sok i dinstati jos dvadesetak minuta. Ako je potrebno pre sluzenja zgusnuiti 
preliv sa malo gustina.

Fotografije radjene u jesen 2011

Isprobala Branka

Verzija za stampu
Pin It Now!

No comments:

Post a Comment